حجت الاسلام و المسلمين علیدوست همزمان با فرارسیدن سومین سالگرد ارتحال حضرت آيت الله بهجت(ره) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با بیان این مطلب که این مرجع فقید ازجهات مختلف، شاخص بودند و بر بالای قله قرار داشتند، اظهارداشت: «فقه» اولین عرصه ای است که معظمله درآن تبحر داشتند ؛ وقتی انسان در فقه ایشان می نگرد، مشاهده می کند که ضمن رعایت عدم خروج از انضباط فقهی، دارای یک فقه عرفی بودند.
وی افزود:ایشان از نظر متد و روش استنباط، جز فقهایی است که بیشتر به «تجمیع ظنون» می پردازد تا یک فقه صغرایی ،کبرایی و ریاضی و مدرسه ای؛ زیرا در روش شناسی اجتهاد، فقهی که مبتنی بر تجمیع ظنون باشد، قوی تر است، تا فقه مدرسه ای و ریاضی.
عضو جامعه مدرسین حوزه، زهد را جهت دوم شاخص بودن حضرت آیتالله بهجت ذکر کرد و گفت: این بعد از شخصیت ایشان باعث شده تا جنبه فقهی این مرجع فقید تحت شعاع قرار گیرد؛ رفتار، زندگی، مسکن حتی لباس معظمله کاملاً زاهدانه بود و تجسم زهد ایشان را به وضوح می توان در نماز ایشان نظاره گر بود.
حجتالاسلام والمسلمین علیدوست، تاثیرگذاری بر افراد را یکی دیگر از شاخصهای شخصیتی حضرت آیتالله بهجت عنوان کرد و گفت: کسانی که حتی در بسیاری از مسائل شرعی از اطلاعکمی برخوردار بودند، ایشان را میشناختند و به طور غیرمستقیم و گسترده بر روی آنان اثر گذاشته بود.
عضو جامعه مدرسین حوزه یادآور شد: حضرت آیتالله بهجت انسان موفق و دارای ابعاد مختلف شخصیتی بودند و باید به گونهای معرفی شوند که الگوی دیگران قرار گیرد.
استاد حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تقدیر از خبرگزاری حوزه در معرفی عالمان دینی به جامعه ،ضمن تاکید بر تبیین بیشتر شخصیت حضرت آیت الله بهجت از سوی افراد آگاه، تصریح کرد: بعضی اوقات افراد عارف توسط برخی به گونه ای معرفی می شوند که کمتر حالت الگودهی دارد؛ یعنی خواننده می گویید که ایشان یک نابغه و نخبه بود و من هرگز این گونه نبوده و نمی توانم بشوم، در حالی که این گونه نیست، لذا شخصیتها باید به گونه ای معرفی شوند که دست یافتنی و قابل الگوگیری باشند.
وی با تاکید بر اینکه این شخصیت آنقدر جهات قابل بیان دارد که باید از بیان دروغ های منتصب به ایشان بپرهیزیم، تصریح کرد:در مورد آیت الله بهجت رسانه ها و سخنرانان باید فقط حقایق را در مورد ایشان بگویند تا خدای ناکرده این گونه نشود که مطالبی بگویند و سپس از سوی دفتر این مرجع فقید تکذیب شود.
حجت الاسلام و المسلمين علیدوست پیشنهاد کرد: سخنرانان و رسانه ها باید به نکات واقعی در مورد چنین اشخاصی بپردارند و متفکران و عالمان نیز جهات علمی ایشان را مورد کنکاش قرار دهند و نهاد های علمی حوزه در برنامه هایی مثلا با عنوان متدولوژی فقه،فقه حضرت آیت الله بهجت را تبیین کنند و دراختیار پژوهشگران و سایر اقشار قرار دهند.
وی در پایان تاکید کرد :روش شناسی عرفان ایشان از موارد دیگری است که با توجه به هجمه های فراوان عرفان های کاذب، می تواند در معرفی عرفان ناب اسلامی مثمر ثمر باشد.
نظر شما